Vul uw gegevens in en wij voeren een vrijblijvende MATCH uit! 

Hoe kunnen wij u bereiken?

Pallets kopen:

Pallets verkopen:

Een zorgeloze uitgifte van pallets door de palletpool van PalletmatchBekijk onze voorraad

Match a pallet
save a tree

Palletmatch is gecertificeerd EPAL Reseller (licentie:NL-868), waardoor u altijd gegagarandeerd bent van de beste Europallets.

EPAL Europallets

Europallets zijn de meest bekende en gebruikte pallets in Europa. Wanneer we het hebben over EPAL Europallets oftewel Europallets dan hebben we het over een houten pallet met afmetingen en specificaties die door de European Pallet Association (EPAL) zijn vastgelegd. De afmetingen zijn 800 x 1200 x 144 millimeter met een inrijhoogte van 90mm en de draaglast van een Europallet is 1.500 kilogram. Een onbeschadigde Europallet kan bij een gelijkmatige belasting totaal 2.000 kg dragen, maar de gecertificeerde draaglast is 1.500 kg. 

De EPAL europallet is kort na de tweede wereldoorlog ontwikkeld. Het was een initiatief van de UIC, een samenwerkingsverband tussen Europese spoorwegmaatschappijen. Zij wilden graag voor hun (vracht)wagons een universele sterke pallet die door iedere aangesloten spoorwegmaatschappij kon worden gebruikt.

EPAL is in het leven geroepen om de kwaliteitscontrole en het ruilsysteem te handhaven. Veel zijn te herkennen aan een logo van een nationale spoorwegmaatschappij, zoals 'DB' uit Duitsland, 'MAV' uit Hongarije en 'SBB' uit Zwitserland. 

Epal Europallets zijn te herkennen aan de EUR, EPAL of UIC stempel aan de linker en rechterzijde en op de middelste klos staat de naam van de producent of opdrachtgever. De middelste klos heeft een kwaliteitskram en wanneer de pallet een keer gerepareerd is, door een erkende Epal Europallet hersteller, een reparatienagel.

De EPAL Europallets worden door heel Europa geruild. EPAL beschrijft het ruilsysteem als het grootste open poolsysteem ter wereld. Het verschil met gesloten poolsystemen is dat EPAL de pallets niet in eigen bezit of beheer heeft.

EPAL Europallets worden over het algemeen als volgt geruild: Een leverancier levert goederen op Europallets en neemt een zelfde aantal Europallets weer mee retour. Die retourpallets moeten wel aan een aantal eisen voldoen. Ze mogen bijvoorbeeld niet kapot zijn, er mogen geen onderdelen ontbreken, planken mogen niet kapot zijn etc. Neem contact met ons op voor de exacte ruilcriteria en de inwisselbaarheid van Europallets.

 

 EPAL Europallets kopen of verkopen?

Heb je een overschot aan Europallets, kom je Europallets tekort of heb je kapotte Europallets waar je vanaf wil. Neem dan contact met ons op. Bij ons kun je Epal Europallets kopen- en verkopen.

Ons licentienummer bij EPAL is: NL-868: